субота, 7 травня 2022 р.

8 травня - День пам'яті та примирення

 Цього року пам’ятні дати 8 і 9 травня – дні пам’яті та примирення і перемоги над нацизмом у Другій світовій війні Україна відзначає в умовах повномасштабної військової агресії росії проти України, що супроводжується численними воєнними злочинами з боку російської армії та військово-політичного керівництва. Крім цього, росія системно знецінює, перекручує та маніпулює моральним спадком учасників Другої світової війни та перемоги над нацизмом.

Пам’ять та вшанування подвигу ветеранів, які боролися з нацизмом і перемогли його, є моральним обов’язком українців. Не менше заслуговують на увагу та пам’ять інші, кого торкнулась війна – остарбайтери, підпільники, діти війни, цивільні, які постраждали від окупації і бойових дій, що прокотилися через їхні міста і села. Тому що війна – це завжди мільйони маленьких і великих людських бід, які розтягнуті у часі.

Після перемоги у російсько-українській війні, наша держава та Український народ процвітатиме у мирі і радості, пам’ятаючи про День пам'яті та примирення і вшанувуючи жертв Другої світової війни.

Перемогли нацизм – переможемо і рашизм! Слава Україні!



Немає коментарів:

Дописати коментар